OM ERWIN LAUTERBACH

Erwin Lauterbach åbnede sin første Restaurant Saison i 1981 på Hotel Østerport, hvor hans forkærlighed for de gode råvarer og den gode smag hurtigt fik et trofast stampublikum.

Senere i 1989 flyttede Restaurant Saison til Skovshoved Hotel og fra 1993 til 2012 har adressen for restauranten og dens legendariske ejer været Strandvejen 203 i Hellerup.

I dag holder Erwin Lauterbach til på Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København ved den gamle Toldbod - som også huser Saison Food.

Grøntsager har en særlig plads hos Lauterbach. Sæsonens grøntsager anvendes både som råvare og som enkel, stilfuld dekoration i bordvaser, men først og fremmest som den klare indikator på, at hver enkelt årstid har sit udbud af gode grøntsager. Erwin Lauterbach har - om nogen - været med til at sætte den høje standard for dansk gastronomi siden starten af 80'erne.

 - Mad skal smage af det, den er lavet af. Grundlaget for vellykket madlavning er at tilgodese det bedste i hver råvare og at fremhæve dens egen smag. Således sagde Erwin Lauterbachs i forordet til sin bog "Smukt og enkelt" - en gastronomisk kalender i 1991.